Det går bra nu

Nu går det riktigt framåt i möbellollektionen. Jag har redan börjat på fyra utav de fem möblerna. Jag har gjort färdigt helt och hållet tre av möblerna och den fjärde se jag ritat i de tre vyerna. Dem fjärde möbeln jag ritade var ett köksskåp. Alla mina möbler tänkte jag man skulle ha i köket, det var en av de röda trådarna. En annan röd tråd var ju som sagt att alla möbler ha löv. Nästa lektion ska jag rita klart den fjärde möbeln isymmetriskt perspektiv. Jag ska också brainstorma om den femte, sista möbeln och sedan ska jag antingen göra fler möbler för nöjes skull, eller börja med kollaget vi ska göra. Här är lite bilder från lektionen


Bild projekt!

Nu har vi dragit igång ett nytt bildprojekt. Uppgiften är att allas klassen skulle få en epok av 18 00 talets alla olika stilar. Utifrån denna stilen ska vi välja en konstnär och göra en moodboard, dvs. Insperationscollage. Efter att vi valt konstnär och gjort insperationscollage ska vi göra en kollektion med antingen fem klädesplagg eller fem möbler. Eftersom jag går inredningsdesign valde jag att göra möbler. Nu över till min stil.

Jag fick stilen impressionismen och valde konstnären Henri Matisse. På moodboarden såg man ett mönster i hans skapelser, färgerna och tekniken. Ha är mycket för färg, han har desutom i nästan varenda tavla något blått i bilden. Av alla bilder jag valde på collaget är det bara en enda bild som inte har något blått i sig. Han teknik är enkel och abstrakt, det är mycket enkla men vågade linjer, han har raka men också det här mjuka och runda formerna so har experimenterat med. Efter att ha kollat på en hel del bilder av hans verk på google verkar det som att Matisse bara målar två olika typer av tavlor, antingen porträtt av kvinnor eller massa former som överlappar varandra på något sett, men i bilderna ser man som sagt jätte mycket färg. Och nu över till min process.

Hitills har jag kommit en ganska bra bit, jag har valt konstnär, gjort insperationscollage, suttit och brainstormat och skissa hur min kollektion ska se ut och jag har börjat på min kollektion. Alla möbler ska vara ritade i toppvy, frontvy, sidovy och isymmetriskt perspektiv. Jag har skissat ett bord, stol och lampa. Bordet har jag desutom ritat i alla vyerna och isymmetriskt perspektiv. Nästa lektion ska jag rita stolen i de olika perspektiven. I min kollektion försökte jag få en röd tråd, den röda tråden blev naturen, i detta fallet löv. Bordsskivan på matbordet är format som ett löv, stolsryggen är ett löv och fotlampan har en slinga med löv runt stången. Jag har inte kommit på mina två sista möbler men jag ska brainstorma vidare efter jag ritat de ja kommit på hittills. Här är massa bilder under min process:


RSS 2.0