Arkitekturrum- Gunnebo

För att sammanfatta hela projektet:
Jag valde att göra lusthuset i en mysig känsla med varma accentfärger till den vita grundfärgen som finns på väggarna, taket och bordet (hade inte med sofftyget, plädar oc kuddar i modellen). På utsidan är lusthuset vitt med detaljer så som tempel dekorer för att matcha med slottet i klassistisk stil. All möblering och liknade är anpassat för den fiktiva personen med reatism, jag valde tex att ha en ramp och en trappa. Sedan valde jag att ha trådar med böcker så kunden slipper samma och sträcka sig efter blecket i en bokhylla. 

Syftet med lusthuset är till för mysiga kvällar på altanen i solljuset, fika med vännerna eller läsa en bok. 

Jag är ganska nöjd över mitt förslag, det har koppling till slottet och den kunden med speciella behov, dock skulle jag gjort moddellen mycket noggrannare... Sista blogginlägget för alltid!! *snyft* 





Estetisk kommunikation/historia- Götebrogs historia

Jag har kommit väldigt långt med det här projektet. Jag har skrivit flitigt på Måns lektioner sedan testat det rätta redovisningssettet på Meretes lektioner. Jag tänkte först redovisa mitt förslag till Gustad Adolf torget genom att måla. Som vanlig är jag för snabb och tqavlan blir asful. Jag blir inte nöjd så jag börjar med en ny tavla, och skissar nogrant. Jag ser att detta inte kommer bli bra så jag beslutar att jag gör en redigerad photoshop bild istället. Nu har jag gjort grunden till den bilden, den ser än så länge gansak ful ut så jag måste jobba nogrannare med den och lägga in statyerna. Förra veckan jobbade jag över och då försökte jag få in en staty med den blev ful, som ni ser på bilden nedan... Det här är inte mitt projekt kan man säga.
     Jag ska som sagt jobba vidare med bilden, den skriftliga delen är färdig. 
 
 

Arkitektur -gunnebo

Jag har jobbat över flera dagar nu, både den här veckan och förra veckan. Jag har då jobbat med alla möbler till modellen. Idag blev jag äntligen färdgi med själva modellen, och jag har en skiss på den ergonomiska möbeln. Min möbel är en lampa med ett ergonomiskt handtag format efter handen som har en hissfunktion så den sjuka kunde kan bli "hissad" ur soffan då hen har svårt att resa sig. Den fungerar även åt andra hållet så man kan hålla i den när man ska sätta sig och då "sänks" den. Folk med reaumetismn har svårt att röra sig så ville sattsa på ett hjälpmedel upp och ned från och till soffan. Allt är alltså färdigt! Så skönt. Här är bilder från den här eftermiddagen:
 
 

RSS 2.0