Photoshop kudde

Idag har jag inte mycket att säga. Jag har målat färdigt lampan i issometrisktperspektiv och sen har jag skannat in alla ritningar och bara jobbat på kudden i Photoshop. Det tar jätte långtid så jag har igentligen bara fixat färg/linjer etc. I Photoshop på kudden. 

Imorgon ska ha göra färdigt kudden ockulta exakt samma sak på resterande skisser som kommer ta ett tag. 

Stickade lampskärmar...

Jag blev faktist förvånad hur lång tid det tog att färglägga den sista bilden på soffan, jag skulle bara färglägga och fylla i med svart färg men bara det tog drygt halva lektionen. Iallafall, efter det researchade jag på stickade lampskärmar och gjorde ett kollage på Photoshop. Sen övade jag också några gånger hur jag skulle göra, det är svårt, väldigt svårt att måla stickat men efter lite hjälp på traven kom jag igång. Jag hann att göra lampan i frontvy, toppvy och lite på isometrisktperspektiv. Jag ska inte göra sidovy för jag kan bara kopiera det i Photoshop eftersom det ser lika dant ut från sidan som framifrån. Nästa lektion ska jag göra färdigt den isometriska bilden, färglägga den och fylla i med svart penna. Om jag hinner mer ska jag göra hela kollektionen och skanna in för att göra en fancy kollage med alla delar. Jag vill också börja arbeta med loggan, alltså först researcha men det kommerjha inte hinna nästa lektion. Jag måste också innan lovet göra en mall för min lampfot, men det tar Max fem minuter.  

Kollektionen soffan

Idag har jag först färglagt soffan i front vy. Efter det gick jag över med svart penna innan jag började med sidovy. Då gjorde jag samma sak, färg, svart penna och lika dant på topp vy och isometrisktperspektiv, som jag blev färdig med. Jag hann "bara" det idag, det tog långtid med soffan och alla vyer osv. 

Nästa lektion ska jag göra om lampan i alla vyer, jag kommer inte hinna mer. 

Övrigt... 
Idag kom jag på att jag har gjort fel på frontvy:n på både soffan, sängbordet och köksstolen, jag har målat fötterna längst ner åt sidan men det ska var rätt fram. Annie kom på ensamhet sak, att bara redigera bort fötterna och göra en halvcirkel framifrån. En nannn sak jag kom på idag är att jag ska brainstorma förslag på logga till kollektionen. Jag tänkte söka på tibetanska ord, tex guldspiror så det hör till både kollektionen och inspirationskällan. Sen ska jag också göra ett snyggt kollage med hela min kollektion, de tio sakerna. Jag har tänkt plasta in allt sist, inspirationskolaget, alla saker i kollektionen, varje möbel alla vyer plus en snygg layout till framsidan med loggan.  

Sängbord-soffa

Idag har jag först målat färdigt mitt sängbord i isometrisktperspektiv, det är så många detaljer så fet tog lång tid. Sen efter det färglade jag alla vyer på sängbordet. Efter det gick jag över alla saker jag hitills gjort skisser på ned svart penna på konjekturerna, alltså både sängbordet, lampan och stolen. Jag hann att göra frontvy på min soffa idag också, och färglägga den halvt men nästa lektion ska jag fortsätta färglägga den och göra de andra vyerna. 

Jag kom på en sak idag, jag är ite allt nöjd med hur lampan blev på vyerna m.m så jag funderar på att måla om en, men den tog en HEL lektion att göra och den var svårast av allt att rita isometrisktperspektiv på, men det är bra övning om jag gör om den... 

En annan tanke jag hade var att jag har kommit på halva min kollektion, dvs 5 saker som jag ska göra noggranna ritningar på men jag har 5 st kvar att lägga till i kollektionen. Jag ska någon lektion göra ett A3 papper men HELA kollektionen i hyfsat slarviga skisser. Så jag har allt samlat och man tydligt ser vad som ingår i min kollektion och dess röda tråd. 

Sängbordet

Hela lektionen idag har jag ritat sängbordet, i sidovy, toppvy och isometrisktperspektiv. Frontvy hade jag gjort förre lektionen. Detta var allt jag gjorde idag, dels för det är otroligt många detaljer på sängbordet och det tar tid. Sen var det "föreläsning" så jag hann inte mer. Jag började att färglägga också. Nästa lektion ska jag färglägga isometrisktperspektiv bilden och fortsätta med skisserna på nästa möbeln, soffan. 

RSS 2.0