Stolen!

Vi hade ingen formlektion i tisdag men jag var på arbets passet i onsdag så jag gjorde form då. Jag fortsatte skära mina knoppar mellan stolsdynan och ryggen. Jag målade om ett stolsben också. Jag hann att göra båda knopparna och jag limmade ihop alla lagerna så nästa gång ska jag måla dem och sandpapprar dem grundligt. Efter det ska jag börja på stols ryggen. Mäta hur stor den ska vara, hur jag ska gå till väga när jag till exempel skär ut den osv. Jag tror att jag hinner börja på stolsryggen nästa lektion. Hör en en bild på "knopparna":


Form

Jag har limmat på de sista pappret på de sista stolsbenet, jag målade också med svart fake emalj. Imorgon ska jag måla benet en gång till och sedan fortsätta med dekorationen som är mellan stols ryggen och stols dynan, jag hann bara böta skära ut tre stycken för även dessa ska vara lager på lager. Det tar tid men det blir hållbart och fint (hoppas jag). Det är nog det enda jag kommer hinna imorgon. Jag ska jobba på onsdag också på arbetspasset. Imorgon kommer en bild på vad jag gör för "dekoration" till stolen.


Fortsättning i form

Idag jobbade jag med stolen på arbetspasset och du målade jag min stol, jag skrev tidigare att jag skulle måla ett rött sträck för att framhäva mönster i kartongen och det gjorde jag men det blev inte bra, det såg ut som en racingbana så jag målade över med svart istället. Stolsdynan blev mycket glansigare en stolsbenen, vilket är bra. Jag jag kompis på knepet med fake emalj, ju mer florsocker du har i ju mer glansigt blir det. Det är bara ett problem, även om man blandar mycket när man gjort fake emalj så blir det klumpar. De går inte att undvika hur mycket man än blandar.

Efter jag målat om min dyna limmade jag på papper på det sista stolsbenet. Jag hann ganska långt så nästa lektion ska jag måla det. Efter det ska jag (om jag hinner) börja på rygg stödet. Del är en del små delar som ska på ryggstödet men jag vill börja med den största delen så jag kan tex mäta utifrån den m.m. Här är en bild på "racerbanan"


Form, stolsdynan!

Igår fortsatte jag limma på papper på min stolsdyna. Jag hann färdigt med det den lektionen så jag målade den i fake emalj också. Jag hann även måla på ett till lager på stolsbenet. Jg blev överraskad igår för jag trodde inte jag hade limmat ihop bitarna på det sista benet och jag trodde det var för lite lager men det var det inte, då blev jag glad :) mitt sista stols ben är bara att limma på papper och måla på sedan är benen färdiga.

Återigen till dynan. Jag hade lagt märke till att det är nästan som ett Rut mönster i stolsdynan och då gav Merete mig idén att framhäva det istället för att dölja det, hon föreslog att jag kunde måla ett rött sträck i ena randen i "Rut mönstret", så det ska jag göra idag. Jag gillade idén och jag skulle ha röda detaljer på stolen så det hade kunnat bli en häftig detalj. Jag ska som sagt jobba på arbetspasset idag med stolen och då kommer jag måla en röd rand på stolsdynan och sedan limma papper på benet. Jg kommer antagligen inte hinna längre men om jag gör det ska jag måla stolsbenet också.


Form fortsättning på stolen

Idag har jag hela lektionen limmat på papper på stols dynan. Det tar jätte känd tid men jag kommer hinna färdigt med det imorgon. Imorgon ska jag måla dynan också och måla stolsbenet med ett till lager. Båda ska målas i fake emalj. Jag ska passa på att jobba med stolen på arbets passet på onsdag så då ska jag fortsätta med mitt SISTA stolsben! Snart färdigt med den delen! Det var allt jag har att säga än så länge. Här kommer en bild på mitt arbete idag:


Kollaget


Bild

(Bilden på kollaget kommer i inlägget ovanför detta)
Nu har vi även börjat skriva om bild uppgifterna i bloggen. Vår bild uppgift är att måla ett bokpmslag till boken vi nyas läst i engelska. Det är inte bara att slängs ihop en Bill utan det är mycket för och efter arbete. Innan ska vi göra ett kollage som symboliserar vilken målgrupp vi vill få uppmärksamhet av, vi skulle alltså välja bilder och färger och klistra på ett papper. Jag har gjort färdigt mitt kollage. Jag har även gjort en tanke karta för att få en helhets bild och jag har börjat måla bokomslaget. Jag vill måla i kol en tjej som står mitt i bilden med ljus omkring sig och "rummet" hon står i ska vara mörkt, svart. Jag har idag övat på att måla mängdvis med axlar och huvuden. Jag är inte bra på det så jag ville öva innan jag började måla omslaget.

Men nu till kollaget. Jag valde en hel del bilder som jag tyckte passade till min målgrupp som är ungdomar. Jag valde en bil med en lila himmel och skog, en hel svart bil och en Bill på ett par starkt röda läppar. Dessa bilderna valde jag för färgerna tyckte jag passade och symboliserade mitt tema, dvs ungdomar och vampyr mystisk genre. Jag valde en bild på ett äpple för jag tycker det står för fräsch-het och på något sett omoget, som ungdomar är. En annan bild är på två tjejer som slåss, i vår tid sker mycket fighter mellan tex killar, populäritet eller något annat. Tjejer kan vara taskiga ibland. Bilden som är nästan i mitten, den med en tjej längre fram i fokus och en i bakgrunden tyckte jag uttryckte väldigt bra avundsjuka, även här syftar jag på mycket avundsjuka om tex killar.
På en av bilderna är det ett fotografi från ett klassrum med elever. Jag tänkte att unga brukar gå i skola och utbilda sig, det är där man utvecklas så jag tyckte den passade till. Jag valde bilden på tatueringar delvis för på bokomslaget ska tjejen jag ska måla ha en mån tatuering i pannan och dels för att det påminner om när man var ung och dum, man kanske gör en tatuering som man sedan ångrar när man är äldre. Bilderna som är till kanten i vänster med månen och skogen valde jag för skogen ser lite mystisk och orörd ut. Jag tänkte att min mål grupp, unga, är ute efter spännande mystik som speciellt unge är nyfikna på. Mån bilden tyckte jag påminner om både natten, en ung, kall höst natt och månen tycker jag är en typisk ungdoms "sak". Jag ser framför mig när man tex badar i månens ljus. Bilden med rinnande vatten vald jag för jag tycker vatten står för fräsch, enkelt och viktigt. Ungdomar är framtiden så det är enormt viktigt att vi lär oss rätt, vi är livsviktiga för fortsatt liv på jorden även så vatten.

Lite längre ner i bilden är det en bild på en ros i snö, jag tyckte den passade för en ros är skör, men ändå stark. Jag kopplade ihop set med barn, unga. Vi är sköra allihopa men vi klara oss ofta, tex ett stackars barn i Afrika som inte har rent vatten och får knappt någon mat, han/hon överlever ändå, för att hem är stark. Jag valde en bild på en vampyr också för nu är vampyr drama väldigt populärt bland speciellt unga, ta Twilight som exempel, alla kollar på dem. Till sist valde jag en bild på två barn händer som håller varandra, jag tänker delvis på att man har många vänner i unga år men även i denna tid kommer och går kärleken. Bilden talade sig lite av sig själv eftersom någon som håller händer tyder på kärlek, antingen kompis kärlek, kärlek till någon i familjen eller någon man gillar.

Jag tyckte det skulle bli tjatigt om jag förklarade om varenda bild jag valde men nu har jag talat om de mesta.


Färdig med benen!

Jag har äntligen skurit ut benen och limmat ihop de. Jag tror att det som tar längst tid nu är över så nu bör det flyta på. Nästa lektion ska jag måla benen i fake emalj två lager, sedan limma på kanten till stolsdynan. Det är ett måste imorgon, jag har skjutit upp det för länge så jag måste se till att bli färdig med stolsdynan nu. Efter jag limmat på tror jag att jag inte kommer hinna mer men lektionen efter det ska jag limma på papper på dynan. Jag vill även där ha fina och jämna kanter så jag sedan kan måla fake emalj även på den. Det jag har kvar efter allt det är stols ryggen, pinnar mellan benen och en dekoration på stolsryggen över kant. Det är bara tre lektionen kvar om jag fattade rätt så jag tror kanske att jag hinner om jag jobbar med det ALLA tillfällen jag får, dvs på kompleteringsdagen och arbets passen. Vi får helt enkelt så, jag ska kämpa och försöka få det i tid men mer än så går inte. Nästa lektion är redan imorgon:)


RSS 2.0