Bilder

I helg har jag valt ut blombilder till mitt formprojekt som jag tyckte var passande. Det ska i stil med fibonaccis talserie och till exempel sol ros är med där, tyvärr hade jag dock ingen bild på en sol ros, men på en ros istället. Det påminner om talserien för det börjar med två små blad, sedan blir det större och större (det är inget ovalt cirkel mönster dock). Jag valde 10 bilder jag tänkt kopiera ut i färg och klistra fast på kuberna. Alla bilder jag valt har jag tagit själv. Det är på lite olika bommor som jag tyckte var fina. Här kommer ett smakprov:

Stavfel...

Jag ursäktar alla stavfel, ska försöka bli bättre på det!
 
/Sanna

Formlektionen

Idag hade vi formlektion så jag fick arbeta två gånger med min egendesignade mobil idag. På denna lektion fortsatte jag med arbetet, jag sandpapprade mycket, först med grovt och sen ett finare sand papper. Efter det målade jag "kuberna" veta så att det inte skulle synas så mycket att jag slipat i kanterna. Det höll jag på med nästan hela lektioen och hann frdigt precis innan vi slutade. Det tyckte jag var bra för då hinner det torka till nästa lektion. Då ska jag kopiera ut bilder på blommor jag själv tatt och limma fats dom på en sida (eller möjligt vis två) av kuberna. Efter det ska jag sätta fast fiskelina och pröva mig fram i olika metoder hur de ska sitta. Jag hade tänkt att kanske använda en rönn stav (pinne) att sätta fast kuberna i, och den pinnen ska också hänga i en fiskelina i taket, men nackdelan med detta är att jag hade tänkt att sätta kuberna så det ser ut som en spiral uppe från. Det går inte om det är en rak pinne så jag får fundera och prova när jag väll kommer dit.
 
Bilden har jag själv tagit, för länge sedan... :) 
 
  

Design lektionen

Idag på design lektionen skulle jag egentligen redovisa men det flyttades fram så jag fick arbeta med men formgivnings projekt. Jag hade skurit ut alla kvadrater så jag började limma ihop dem och jag började smått fila i kanterna. Det blev inte slätt på kapskivan efter jag filat så jag använde finkornigt sandpapper efter åt, det hjälpte. Jag kommer också måla vitt över det filade kanterna för ennu bättre resultat. jag funderade vad kuberna skulle sitta fast i, och jag kom fram till fiske tråd och fisketråden i sin tur ska sitta fast i en trä pinne. Istället för att göra helt vanliga kuber satte jag sidoskivorna på sne, som en romb. Jag tyckte det var en unik och roligare design, det var också roligt stt använda samma form fast ändå göra det till en ny form.Jag tänkte ha blom bilderna på sidorna av kuberna, romb sidan. Jag valde just kvadrat formen för jag tycker det är en rolig form, man kan göra fina saker med det och när jag provade mig till olika typer av mobiler tyckte jag den blev bäst. :)

Bilden har jag tatt på lektionen på hur kuberna ser ut.


Formgivning

Idag på form-lektionen förtsatte jag med mitt arbete, jag skar ut föer bitar i kap skivan, jag ritade streck (så jag jar någonting att gå efter) och jag fixade kanterna lite så dem blev raka. Jag tänkte också hur jag skulle lyckas med min design mobil och bad jag skulle förtsätta med på nästa lektion, men jag kommer bara försätta skära och sedan börja limma ihop kvadratbitarna i kap skiva till kuber. Den kniven jag använda mig utav när jag ska i kaparskivan var lite krånglig, det blev snett även om jag stod rakt ovanför, det krävs nog övning tror jag... Det kommer nog att bli bra i slutändan ändå, jag kan bara slipa det som inte blev helt rakt. :)


Sjöfarts muséumet

 Det här inlägget kommer varken handla om form eller design men jag vill bara berätta hur roligt det var på sjöfartsmuséumet. Det var spännande, lärorikt, roligt m.m. Vi borde göra sådant här oftare i skolan, man lärsig och det är väldigt kul för omväxlingens skull, få komma utanför klassrummet. Vi fick se svenska vatten djur, ganska färglösa och tråkiga. Vi fick också se tropiska vatten djur, jag tycker dem är fina. Mycket färg och häftiga miljöer. Vi lärde oss om livets utveckling och fiskarnas liv under ytan. Kul!
 
Bilden har jag själv tagit, den blrv tyvärr lite suddig. Jag tyckte att den har varelsen var häftig :)
 
 

Nytt arbete

Nu har vi börjat med ett nytt arbete i formgivning. Vi ska göra en mobil, konst mobil. Jag satt en stund och prövade mig fram i olika designer och metoder. Mobilen skulle sträva lite efter tal sytemet, dvs naturens spiraler och form... Jag kom tillslut framtill hur jag skulle göra min mobil. Jag tänkte använda kapskivor, skära kvadrater i tal sytemets siffror (0,1,1,2,5,8 osv). Jag tänkte skapa kuber av kapskivor bitarna. På en sida av varje kub tänlte jag ha en bild på någonsorts blomma som jag själv tagit bild på. Om man kollar uppifrån på mobilen ska den vara formad som en spiral, det var tänkt att också vara ett inslag på tal sytemet. Det som inspererade mig var faktist en liten bit av alla idéer jag testade. Det svåra med det här lär väl bli att få kuberna sitta som en spiral. Men jag får lösa det när jag väl är där, det är enklare. Detta arbete ser jag fram emot. det är jätte roligt att arbeta med former och sådant. 
 
Denna lektion hann jag bara skissa flera idéer, planera matrial och börja rita på kapskivan. Nästa steg blir att börja skära och slipa kap bitarna.
 
Bilden har jag själv tagit :)

 

Lektionen igår :)

Igår hade vi redovisning i form. Först om ett grupp arbete, sedan om en matta med spegel mönster på. Jag tyckte det gick jättebra, vi fick väldigt generösa betyg också :) Jag är super nöjd, det kunde nästan inte gått bättre med formen vi gjorde. Det var ett grupp arbete, vi gjorde ett ägg skal, som hängde i taket. Emellan äggskals halvorna hängde en liten bit fisketråd. Det blev en unik rolig och ögonfallande form som man möjligt vis hade kunnat använda som lampa.


11 september 2012


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0