Måla måla måla

Idag har jag hunnit med mycket, i folklore. Jag har skurit ut alla detaljer på ovansidan till sängbordet, slipat dem och tejpat på varje kant så det ska vara fina jämna kanter, sen har jag också målat alla två gånger. Sedan har jag tejpat massor på bordsbenen, även här kanterna för att få fina kanter. Det tog ett tag. Efter det gjorde jag bollarna längst ner på varje ben och målade alla ben två gången var. Det tog lång tid att måla allt,mestadels för jag ville att det ska vara trä imiterat så jag målade med fler färger och noga. Det har jag gjort idag men det är ganska mycket. Jag har vara kvar att limma ihop benen med lådan, limma fast de små detaljerna på ovansidan och en pinne längs med dem. Se är det små fix som tygbollarna och lådhandtag. Sen är jag klar! Jag ska försöka hinna med allt detta nästa lektion. Här är bilder från dagens pass! 




Förpackning-färdig!!!

I tisdags jobbade jag bara med min förvaringslåda. Jag målade locket flera gånger och tejpen på lådan. Jag tycker det inte blev så snyggt med tejp men det funkar. Jag ville ha ett svart snyggt band runt lådan så jag var tvungen att sy ett, jag, sy! Kaos! Men jag fick hjälp av mina fina klasskamrater så det gick bra. Jag fick folla kanten så det inte skulle fransa sig. Sen nåla och stryka för att kunna till sist sy så det blev en snygg kant. Det tog ganska långtid. 

I onsdags jobbade jag dels min stickning, jag fick hjälp med dig så jag kan sticka hemma. Sen jobbade jag med mitt sängbord. Jag har gjort alla fyra ben, en låda och det som lådan ska sitta i. Detta var lite pilliga att fixa men tillslöt gick det. Sen var vi ju och målade av modeller! Det var kul och jag vill gärna göra om det. 

När vi kommit tillbaks till skolan hann jag inte så mycket. Jag letade efter öljetter och limstift. När jag hittat öljetter fick jag inte på dem snyggt hur hårt jag en slog med en hammare så jag fick limma dem, men det är utsidan som räknas... 

Nästa lektion ska jag fortsätta med sängbordet. 

Här är en bild på öljetterna på bärkassen. 



"Att se sig själv från ett annat håll"

Vi har fått en uppgift i konstarterna och samhället att vi ska välja ett fotografi från en känd konstnär och seda ntolka bilden på vårt eget sett ta en ny bild och man själv måste vara med i den. Våran egna bild ska koppla till konstnärens men ha en egen historia. Mina bilder att gör om till en egen står mellan dessa:
 
 
Min idé är att jag ska stå för djurens rättigheter, för bilden skulle stå för något i vår samtid. Djur behandlas illa, plågas och måste stå till vårt förfogande så jag vill säga hur djur behandlas. I den översta bilden hade jag kunnat vara killen med svärdet och ett djur hade kunnat vara (photoshopad) stenen.
 
I bild nummer två hade det varit djuret som blev jagad av mig, människan som vi ständigt gör och i den sista bilden hade ett gör kunnat vara granatäpplet och jag poserat som flickan... Jag har svårt att välja men jag känner mest för den första. Det blir starkast budskap. 

Förvarings låda

Idag har ja jobbat hårt med min låda! Jag har vid sidan om stickat lite som jag dessutom gjort färdigt men jag har mest jobbat med lådan. Jag har kunnat kanterna massa gånger, gjort lock med kanter, sedan förstärkt med en annan kant, jag har även målat i skavanker och tejpat med maskeringstejp på det "fula" på lådan för jag ha fint resultat. Allt detta tog hela dagen! 

Nästa lektion ska jag måla locket och göra rosett till lådan. Jag måste bli färdig med den nästa vecka! Sista chansen. Jag ska förhoppningsvis börja med sängbordet på onsdag.

Måla måla måla

Idag har jag bara målat. Jag målade alla delar till förvaringslådan utan locket. Det tog långtid att måla varje sida två gången och vänta på att det ska torka, men jag gjorde också det svarta trycket också som är en röd tråd i min kollektion. Imon ska jag fortsätta Lea trycket på en Anna sida av kådan, sedan limma ihop alla delar och tillverka locket. Här är en bild får dagens lektion.


Träslöjd

Jag skrev inte i onsdags om lektionen för vi var i träslöjdsalen idag och jobbade med folklore i tisdags, vilket vi kommer göra i fortsättningen .I tisdags målade jag sidorna på min bärkasse och fixade till trycket, den färgen som hade smetat ut sig utanför linjerna. Det tog ganska långtid så det bar allt jag han eftersom vi också var på Röhska muséet.

 I onsdags jobbade jag mycket med min förvaringslådan, jag kom inte särkilt långt. Jag gjorde bara botten men eftersom deb är väldigt stor och ska dessutom bara oval tog det en lång stund innan den bar jämnt runt överallt. Jag tog och gjorde en mall i transparang papper, typ bakplåtspapper. 

Idag i träslöjdsalen har jag slipat min lampfot, den var smutsorange färgad och jag ville ha den nästan mahogny mörk eftersom det kopplar tydligare till Tibets möbler, så jag målade den mörk brun, dock var färgen mycket glansigare än jag trodde så den är jätte blank... När jag stått med värmepistol så färgen torkar brände jag mönster på lampfoten. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag hade testat en träbit att bränna på och det blev svart, eller ja, brännmärke efter pennan men eftersom jag målat blev det bara orange:a fläckar för färgen försvann istället så man såg den orange:a färgen under. Men det blev annorlunda, och ganska coolt på sitt egna sett. 

Nästa lektion måste jag komma ordentligt igång med förvarings lådan. 

RSS 2.0