Design2- slutkollektion logga

Idag har jag än så länge jobbat med loggan och namnet på min slutkollektion. Jag tänkte jobbat på lampornam men det gick inte då pappersstriporna till lamporna är lsut och Peter samt lärarna är upptsgna/borta. Idag har jag istället beslutat att jag ska använda namnet Envirolight, envir står för enviroment då mina lampor var anopassade med en tanke på miljön och light står givetvis för ljus, alltså lamporna. Jag skapade olika loggar för att testa mig fram:
 
Den loggan jag valt att faktist använda till min kollektion är den översta i vänstra hörnet. Den är stilren, enkel att läsa och koppla till min kollektion. Glödlampan ovanför i:et ska ennu mer förtydliga detta. Det jag har kvar att göra är att 
 
- Skriva ut/fixa loggan
- Skriva historia uppsattsen om lampor och göra en tidslinje till det
- Göra minst en lampa till, helst två
- Utställnings redovisning, collage m.m
 
Resten av den här eftermiddagen ska jag försöka göra lite mer på lamphistorian, tidslinjen till den.

Arkitektur rum- fashionshow allt samlat

Nedan ser ni allt från slutredovisningen för fashionwalk till Vårvisningen. Collaget vi använde för att visulaera idén gjorde jag så bilderna är tolkade utifrån vår idé fast från min synvinkel. Det jag ville få fram i collaget genom molnen och tyget var att våran idé är att ha tyg som hänger i taket. Jag tänker att det blir en mer lugn atmosfär, en molning och luftig känsla som ska lugna ner all stress och allt folk som går på varanndra, står som packade sillar inne i frilagret under fashionshowen. Jag känner att det skulle ge en mer luftig gosig känsla. När det kommer till själva catwalken var idén från början att ha den triangelformad. Jag tycker det hade varit coolt men jag inspg att det inte var genomförbart dels platsmässigt då det kommer vara runt 200 personer inne i lokalen men också dels för borden gick inte att på ett jämnt sett forma en spetsig triangel. En spetsig triangel hade varit nytänkande, gett pupliken en mångsidig fashionshow då dem skulle se modellen från alla håll och man hade kunnat göra något jätte spännande i mitten av triagneln, till exempel en stor, maffig installation men jag tyckte att det inte var värt alla nackdelar med annan en triangelformad scen så jag släppter idén. Med en rak vanlig catwalk tycker jag fördelarna är att vi sparar plats, eventuellt pengar, modellerna vet på enklaste sett hur de ska gå och det kan inte misslyckas. Detta är genomförbart så jag stödjer den idén. Vart idén kom från vet jag inte riktigt, vi i ruppen satt bara och kollade på internet och diskuterade en annorlunda scen så kom vi bara på idén med en triangelformad scen.
         Själva idén i helthet? Jag tycker idén i helthet är jätte bra. Ett exempel är projektorduken som ska vara belsyt av prjektorn där varje designern namn och mönster/färg ska synas när det är dens tur. Jag gillar den idén jätte mycket. Dels för då ser publiken tydligt vems kollektion det är, det passar alla designer och det är något mer som händer på scenen istället för att det ska vara enbart en modell som kommer och inget mer syns på scenen. Jag gillar också idén med mönster på pelarna som det är bild på nedan. Jag skulle dock velat utveckla den idén genom att ha något magnefikt annorlunda som massa blommor, klätterväxter eller kanske till och med små pytte lampor som inte lyser starkt men endå ger ett häftigt intryck så allt ser lite glamorösare och bara allmänt mer ut. Jag gillar att överdriva glamour och pampighet men det skulle anatgligen inte vara genomförbart med riktiga blommor och lamporna kanske budgeten inte täckt... Det är lite samma sak med catwalken, jag har sett bilder på google och i min serie (Gosip girl) som inspiration, där dem använder jätte många blommor längs kanten på catwalken och i bakgrunden på plattformen, så om vi hade haft obegränsat med budget hade jag öst på med blommor för en riktig WOW-känsla! Blommor passar de flesta kollektioner om det är blommor i alla möjliga färger och på så sett tar scenen mer plats också. 
 
 

Design 2- slutkollektion: invirolight

Bilden nedan viar hur det gått sernaste och vilka förändringar som skett. Det första försöket med papperlampan som är en boll gick det dåligt. Som man kan se blev den ojämn, följde ballongens inveckling. Den blev helt enkelt inte bra. Igår på lektionen testade jag en ny metod, eller jag ändrade några saker för att testa och se om det går bättre. Jag bytte ut limmet mot ett tapetimm och jag gjorde dubbla lager med stripor på ballongen. Den här gången blev det jätte bra! Det är den längst upp till vänster. Den blev jämnt rund, inga bucklor och det blev lagom stora ljushål. Jag tror det kan bli fräckt när ljuset skiner igenom. 
     Lampan till höger längst upp är då en annan stringlampa som jag hade "gett upp" eller snarare byt ut mot sugrördiamantlampan men jag gillar den så jag testade vidare hur jag kan göra den. Jag satta massa papperstripor i tre olika höjder och bredder men eftersom den är spretiga istället för raka ser man inte att lampan har tre olika nivåer. Jag ska prova att doppa dem i tapetlimm och sedan hänga upp dem på sammma sett nästa lektion. Då tror jag dem blir lite tyngre och rakare. Sugrörslampan kommer jag fortfaarande göra om jag hinner och om den är ens möjlig att göra i verkligheten.  
 
 
 
 
 
 
 
 

Design 2- slutkollektion

Den här lektionen har jag fortsatt experimenter med mina prototyper. Jag började ta loss ballongen från trådarna som jag limmade ihop förre lektionen. Det blev inte bra, det blev ojämnt och inte den känslan jag ville nå till. Jag vill ha en stilren modern känsla men den såg mer anorlunda och lite kaosad ut.  Jag började tänka och fick förslaget att göra samma teknek med limm på ballong med trådar fast istället för trådar eller garn tog jag papper. Jag ska spräcla ballongen nästa lektion. Idag har jag också fäst massa papperstrimmor i lampramen men fick förslaget att det är roligare om jag göra den diamant formade lampan i sugrör istället så jag ska göra det nästa gång. Papperstrimmlampan blev helt okej det jag hann att börja med men nu är den bara i ritningar istället. Här är bilder från lektionen:
Som sagt så ska jag fortsätta experimentera nästa lektion!

Design2 -test

I torsdags kände jag för ombyte så istället för att skriva på historian om lampan eller jobba i Photoshop med collagen ville jag experimentera hur jag kunde göra mina lampor, de jag faktiskt ska tillverka. Den första jag gjorde var med massa små sytrådar, det gick sådär. Den metoden hade funkat om man hade oändligt med sytrådar och temperament men det blev inte bra och jag tror alla trådar sitter fast i ballongen. De andra metoden tror jag funkar lite bättre, stora trådar från garnnystan. I början hällde jag massa lim på ballongen och sedan satte på trådarna men efter ett tag provade jag att doppa själva trådarna i limmet och sen la dem på ballongen och det var bättre. Jag ska prova på torsdag on det funkade. Sist provade jag också att göra min abdra lampa med massa papper remsor. Då tänkte jag först göra en stål cirkel med mindre cirklar i att ta igenom alla remsorna det blev inte bra så tog en lampskärm, själva stålramen och vände den upp och ner. Sedan lindade jag på ett till varv med stål lina så det blev i tre olika skift, som jag vill ha det. Bästa lektion ska jag prova att hänga på massa remsor och se om det blir bra! Ska bli kul att prova. 




Arkitektur-redovidning

I fredags hade vi redovisning på catwalk förslagen. Det var völdigt inspererande att höra de andras förslag. Jag tyckte det gick bra, vi fick sagt det vi skulle och arbetet i min grupp har gått jätte bra! Det ska bli kul att redovisa förslagen inför modeeleverna! 

Arkitektur- Catwalk

Kom på helt plötsligt att jag glömt skriva om catwalk arbetet helt och hållet så här är en resumé vad vi gjort och hur det går:
     Vi fick ett projekt i grupper att ha förslag till hur catwalken på Estet12:s Vårvisning ska se ut. Först var min grupp inne på en speciell nytänkande scen, en triangel scen som ger en cool känsla och en fräck runda som modellerna skulle gått. Efter några besök på Frilagret där showen ska hållas insåg vi att detta inte skulle vara möjligt så vi tänkte om. Nu är förslaget en rak scen för det skulle inte gå att utföra en triangelformad på ett smidigt snyggt sett. En rak scen ger mer plats till publiken då det är begränsat utrymme, enklare för modellerna att gå på en rak scen fram och tillbaks, det är billigare och vi har marginal på budgeten. Det är alltså bättre med en triangelformad scen. 
      Vi håller budgeten bra, nästan 1000 kr över till och med. På lektionerna har vi gjort en sketchup modell så man ser hur vi tänkt, vi har även gjort en vanlig modell med visst temprament med den är tillslut färdig. Vi har collage över känslan samt belysnings ritning. Vi är alltså helt färdiga inför redovisningen på fredag, efter 100-dagarsfesten dock...  

Design 2- Slutkollektion Röhska muséet

I torsdags var vi på Röhska muséet och lyssnade på föreläsning om stilhistoria. Det ar intressant. Jag tyckte det var jättebra att få reda på vad som hände i samhället under alla decennium då det som händer runt om i samhället påverkar konsten jättemycket. Det var dock inte fakta om hur lamporna sett ut genom tiderna men min uppsatts om det går ändå bra. Innan studiebesöket kollade vi på en film om tapeter och textiler, det var också intressant. På lektionen efter studiebesöket jobbade jag med Photoshop kollagen för att skriva uppsatta varje lektion kan bli uttjatat och det kan jag göra hemma men kollagen kan jag inte göra hemma.
      Nästa lektion ska jag jobba med kollagen sen experimentera prototyper på lamporna jag tänker tillverka. Det känns stressigt med allt men jag brukar hinna så det hoppas jag att jag lyckas med den här gången också.

RSS 2.0