Estetisk kommunikation- projekt kokbok

Ja, nu är det dags för nytt projekt. Våra klass har genom åren bakat och nu i tredje klass ska vi samla allas recept och sälja en kokbok.  Jag tänkte att min målgrupp skulle vara släktingar och familjen. Jag vill ha en stilren design med lite lyx, tex genom guldig text på framsidan. Vi ska ge förslag till kokbokens framsida och layout inuti. Här är någora bilder på hur kokböcker ser ut idag:
Den här typen av upplägg i böcker gillar jag, elegant!
Det här gillar jag, Morberg i guld med en stilren layout och bild och lite lyxigt material.
Snygg placering a texten!
 
Detta var då ett smakprov på hur kokböcker idag ser ut. Jag gillar det stilrena och eleganta så mitt förslag kommer vara åt det hållet. Jag älskar också när det rä guld text!
    När det kommer till placering i texten gilar jag hur "fredagsgourmet" var placerat. Enklet, tydligt och lite lyxig känsla. Den översta kokbokne gillar jag inte för den är jobbig att titta på och det är svårt att läsa bokens titel vilket jag tycker är tumregeln nr 1! Den ser lite barnslig ut också, eller nästan som den riktar sig till föräldrar med barn eller något liknande. Min målgrupp var släktingar och familjen men jag vill ändå ha en snygg layout som Morberg trots att han kanse riktar sig åt mer vuxna människor som vill laga lite lyxigare vin middagar och innerstadsmänniskor. Den boken med cutout i 52 ör också snygg, det var collt att baksidan var en bild på mat så man vill bläddra och se. Det var en rolig idé!
        Mannerström valde att ha en bild på sig själv, ganska bestämt omslag med ruff känsla. Den passar till titeln "husmannskost" men jag är ute efter en mer lätt känsla med lite guldkant.
  

Design 2-Biblotek jobba jobba jobba...

Jag jobbade med biblotekproejktet från 12 enda fram till 18 på kvällen, puh! Tros sextimmars arbete är jag ännu inte färdig. Jag har gjort allt från målat, skurit ut, limmat till sågat. Jag har gjort ungefär 6 möbler idag men jag har tre kvar... Jag får helt enkelt redovisa trots att den inte är färdig.  Imorgon ska jag jobba med andra ämnen efter skolan så jag får jobba över på torsdagen och göra de sista möblerna.
        Idag när skulle jag göra en fotölj med "pluppar" i stolsryggen så tyget går in vid plupparna. Mitt alternativ till pluppar var små spikar men det funkade inte att knippsa av så det fick bli ståltråd, man fattar vad jag är ute efter men det ser inte snyggt ut, borde kanske skippat det men gjort är gjort. Det är jag i alla fall inte nöjd med men däremot tyckte jag det blev helt okej med läder på soffan och fotöljerna, läder är snyggt!
Tagga redovisning!
   

Design 2-Biblotek

I onsdags stannade jag kvar efter skolan och jobbade med modellen. Jag satte tapet på rampen och tillverkade två lampor och ett nord. Dagen därpå fortsatte jag att göra möbler till modellen. Jag fick tips att använda riktigt läder till soffan för att få in känslan itstället för en bild på läder. Jag är sådär nöjd med modellen, tidsbrist ledde till att det inte blev så snyggt och kanske lite slarviga mått... Jag vill verkligen göra en snygg modell men jag verkar aldrig ha tid? Jag är i alla fall nöjd med min känsla.
     Någon gång nästa vecka ¨måste jag stanna och jobba efter skolan eftersom det är deadline på torsdag och jag är inte färdig på långa vägar. Det blir lite stressigt och slarvigt men jag ska hinna!

Estetisk kommunikation-Designksydd

På gårdagens lektion fick vi gjort mycket in i det sista. Vi har skrivit klart den gemensamma uppsattsen, gjort färdigt loggan och powerpointen är i stort sett färdigt. Alla har hjälpts åt för att få allt att vara färdigt i tid. Nu har jag också skrivit min individuella inlämning så jag ska bara öva till redovisningen sedan är jag helt klar. Jag tror de andra är där ungefär så våran grupp har fungerat jättebra!
     Nästa lektion är det som sagt redovisning så ska bara öva. Jag är nöjd med våran kollektion, hur den kopplar till varandra osv plus vår engagerade grupp. En sak jag skulle vilja förbättre är nog kanske handlaget på min produkt, om vi haft mer tid skulle jag försökt finslipa mer och eventuellt göra flaska lite bättre/roligare.

Design2-bibloteket

Allt flyter på med modellen men långsaaaaamt. Det tar lång tid att måla... Jag har en så länge bara målat och i torsdags satte jag även ihop med modell. Jag började också smått måtta ut rampen och fixt dörringången vid rampen. Jenny hade lektion så jag hann inte mer. Nästa lektion ska jag göra rampen och förhoppningsvis börja med möbler...
     Jag är ganska nöjd med modellen än så länge, det är inte så fin finish  jag ville får, det är för när man drar av tejpen när man målat följer färgen under med, sen brukar det vara limm överallt när jag gör modeller så jag får jobba på detta. Något jag är lite mer nöjd med är färgvalet. Jag tycker det passar, jag kör på lite engelsk old-bibloteksstil. Det kommer bli lite stressigt nästa lektion men jag får försöka jobba flitigt.

RSS 2.0