Kollage-check!

Idag har jag gjort färdigt mitt sängbordskollage. Efter det färglade jag stolen i Photoshop. Sen började jag med det kollaget också, jag testade lite olika stilar hur alla kollagen skulle se ut så det vara samma stil men ändå olika. Man ser tydligt att mina kollage är från samma collektion men det är olika färger osv. Jag har gjort färdigt mitt sista kollage idag! 

Dig har jag också stickat en provbil för att känna på och så jah vet hur jag gör när jag stickar lampskärmen. Jag ville även känna och hålla provbiten över ljus så jag ser vilken känsla det ger. En lärare stickade en Anna provbiten med mycket tunnare och glesare garn så jag fick se skillnaden vilket jag vill ha. 

Jag tror faktiskt jag inte väljer något utan provbits-garnen. Jag vill ha mellan tjock tråd med stora stickor så det blir glesa maskar, vilket ger lite mer ljus. 

Nästa lektion ska jag jobba vidare på min logga men jah tror jag väljer den som var på bilden. 

Jag gjorde logga så gör det ska koppla ihop med alla kollage, alltså collektionen eftersom det fanns snedvridna kvadrater på alla kollage. Sen är det en cirkel under för hela loggan ser ut sen en avskalad spira, och det är spiror som hela min kollektion hänger ihop med. Sen tänkte jag att loggan ska vara svart, enkelt, abstrakt och lätt att lägga på minnet som är bra för marknadsföring men texten "Tibet explosion" ska vara i guld, vilket också är en stor bidragande farlig hur min kollektion hänger ihop med varann och inte minst folk lore:t i Tibet. 

När jag har jobbat och provat lite med loggan ska jag göra skisser och brainstorma till min kasse, flyer, visitkort etc. 

PS. Jag gjorde en mall till lampfoten till träslöjden idag. 

Sängbord

Igår hann jag ganska mycket faktist. Jag gjorde färdigt lampan i de olika vyerna på Photoshop och jag gjorde färdigt lampkollaget. Efter det började jag redigera sängbordet i de olika vyerna och jag hann göra färdigt alla vyer utom den i isometrisktperspektiv, dem hann jag göra linjer till och fylla i med brun färg men inte göra de akta sista detaljerna. 

Nästa lektion ska jag göra kollage till sängbordet och till sist börja fixa med stolen. Efter det är det baa att köra igång med de praktiska arbetet, dvs byggandet! Jag måste komma ihåg att göra en mall till lampans fot men sen är det fritt fram med byggandet. 

Sängbordet ska jag göra i kartong i miniatyr och det är så många detaljer vilket kommer ta långtid, jag börjar antagligen med sängbordet först. 

Valt logga

Idag har jag valt logga. Jag bestämde mig för den jag var tveksam över igår men nu harjah bestämt mig. Jag har provat massa olika stilar hur loggan ska se ut idag, text stil, textform och om det ska vara en utdragen bokstav eller inte och färgval osv. Jag sökte massa på internet också efter insperation till namnet på mitt arbete men hade återigen ingen aning! Jag tog nyckelordens första bokstav och ändrade ordning, ju tig mitt namns första bokstäver och blandade med alla möjliga förstaords-bokstäver med det blev bara konstiga ord. Tillsist trodde jag att jag hade bestämt mig, SL skulle namnet bli och s:et och l:et skulle sitta ihop snyggt och ha en snygg texttrogen som påminde om gustavvasas och romerska siffror... Sen fick jag hjälp och när jag fick reda på att man måste ha ett namn som passar till Tibet/eller ha ett till namn just för kollektionen ändrade jag mig. Jag fick som förslag att loggan skulle heta Tibet explosion för explosion var ett av mina nyckelord. Jag gillade den idén och behåller den så länge om jag inte kommer på något bättre men jag tyckte det var ett bra namn.

Efter jag provat massa text typer m.m. Började jag redigera min lampa. Jag hann bara göra den i frontvy. Jag visste inte hur jag skulle måla den stickade lampskärmen i Photoshop så jag fick hjälp. Då visade Merete att man kunde ta en bild på en stickad lampskärm och sätta in den i bilden. 

Nästa lektion ska jag fortsätta med lampan och dess kollage. Här är en bild på min alternativa logga:



Början på loggan

Idag på lektionen hade vi först en genomgång om hur man kan göra en logga till sitt projekt. Efter det gjorde jag färdigt mitt soffcollage som tog ganska långtid. Efter det började jag skissa och leta efter insperation till min logga. Jag hittade ingenting och kom inte på någonting som kan vara tänkbart som namn/logga. Jag sökte på allt jag kunde komma på tex tibetanska symboler, mönster, dras språk, möbler etc. Jag fastnade totalt. 

På mina kollage har jag lite genansens drag som färg, form och stil men en sak som sjuke vara exakt samma vara att det ska vara fyra diamantformer med nyckelord till det som jag presenterar på kollaget. Då fick jag som förslag att använda de diamantformerna i loggan på något sett. Jag ville att min logga ska ha formen som en spira så förslaget var att kombinera diamantformerna och formen på en spira så jag skissade massa förslag hur det kunde bli. Jag fick tillsist ett halv bra förslag så jag ska experimentera vidare med den i Photoshop men om den inte lir bra ska jag skissa fler förslag. 

Spiran står alltså för maken kollektion, alla möbler i stort sett har en spira och "diamanterna" tänkte jag passade för den raka men enda annorlunda formen som man ofta ser på tibetanska möbler. 

Nästa lektion ska jag alltså experimentera med loggan, sen får kah se hur mycket jag hinner men jag kanske börjar på nästa redigering på lampan eller sängbordet. 

Soffan är färdig!

Idag har jag äntligen redigerat färdigt min soffan Ohh det tig i stort sett hela lektionen. Idag var det några bakslag... Det blev konstigt men alla lager flera gånger så det inte gick och sudda m.m och det gick inte att spara som psd. Sen när jag skulle börja med collaget visste jag inte hur man gjorde mindre rutor när man målar ett mönster med färgpyts som bakgrund. 

När jag var färdig med att redigera soffan skulle jag göra collaget till soffan. Då började jag att researcha på tibetansk mönster ch valde sedan ett jag tyckte passade collektionen färgmässigt, former och stilen. När jag valt gjorde jag en bakgrund med det mönstret, mer hann jag inte. 

Idag pratade vi om logor och sånt. Då visste jag direkt efter informationen vad jag skulle ha. Hela min kollektion hör ihop för allasaker har spiror så jag ska he en förenklad "grafisk" spira i bakgrunden och framför ska det stå något namn för kollektionen. Spiran ska ligga ner så mat ser vad det är men är samtidigt lite lekande och intressant, då folk vänder på huvet för att se vad det igentligen är. Spiran ska vara i guld för min kollektion ska vara lite exklusiv för vuxna eftersom det är såpass detaljerade verk som man inte bara gör på fem minuter. Texten framför ska vara lite exotisk, antingen svart eller röd/orange men texttrogen ska vara så man ser att det inte är svenskt utan utländskt.  

Nästa lektion ska kan faktiskt först skissa och ge förslag till hur logan ska se ut, experimentera. När jah gjort det halva lektionen ska jag göra collaget så jag får lite omväxling. Bild kanske kommer på logan...

Den där soffan...

Idag gick det skitdåligt på lektionen. Jag trodde jag skulle fått gjort mer än vad jag hann men det krånglade. När jag nästan gjort färdigt soffan i issometrisktperspektiv skulle jag fixa armstöden på soffan i de andra vyerna och när jag gjorde det och bakade ett steg för ett streck blev fel försvann allt jah gjort på lektionen på soffan i issometrisktperspektiv så jag fick börja på ruta ett igen... Jag hann inte färdigt med soffan i Photoshop och börjar känna mig stressad eftersom jag ska göra collage på varje möbel och har inte ens gjort färdigt min andra möbel. 

Bästa lektion ska jah mot förmodan göra färdigt soffan i Photoshop och göra collage till den. Mer tror jag att jag inte hinner. 

RSS 2.0