Stolen

Idag jobbade jag med stolen på arbetspasset. Jag målade om min stolsdyna för färgen var inte helt täckande, sedan limmade jag det sista pappret pinnarna, jag målade dem också, i fakeemalj. Efter det ritade jag upp en mall åt toppdekorationen och jag hann till och med att börja skära ut fyra laget till toppdekorationen. Det krävs minst 6-7 lager, dekorationen ska vara samma tjocklek som stolsryggen så det kanske behövs t.o.m. runt 10 lager, jag för se under arbetets gång hur många lager jag behöver. Här är bilder från lektionen


Slutet är nära

Idag kände jag att jag fick hopp igen. På formgivningen idag fhamm jag ganska mycket med min stol, jag målade stolsryggen, skar högt upp på stolsbenen så det skulle bli jämnt, satt och tänkte på hur jag skulle dästa benen för att dem skulle bli stabila och då kom Merete med den underbara idén att göra hår på undersidan av stolsdynan och trycka in benen. Det gjorde jag och det blev stabilt, jag provade att sätta mig på den till och med även fast jag inte hade limmat eller fäst dem, den höll! Jag hann även att göra pinnar mellan benen, jag limmade på papper också men hann bara halva på den ena pinnen.

Nästa lektion ska jag limma på papper på pinnen, limma den målade stolsryggen och börja med dekorationen som sitter högst upp på stolsryggen. Jag tror jag även kommer limma fast stolsbenen och pinnarna, för att fästa pinnarna måste jag borra halvvägs i benen. Hör är bilder under processen:


Carboard chair

Jag ville få lite ytterligare inspiration om stolar, hur man kan bygga dem så de blir stabila, praktiska och snygga... Jag kollade vidare på filmer på youtube på hur man bygger en wellpap stol, jag sökte bara carboard chair. Här är ett av klippen jag kollade på,  http://www.youtube.com/watch?v=-KRXOlnTgbY.
 
Det var en helt annan metod jämfört med vad jag anväder men principen var den samma, att få det stabilt. Jag får klura vidare på hur jag ska stötta upp stolen men jag tror att en "platta" där bak och pinnar mellan stolsbenen kan vara en bra idé. Nästa lektion är på fredag så vi får se hur jag gör :)

Stolen

Idag jobbade jag vidare på stolen på arbetspasset. Jag kunde bara jobba till bio så jag hann bara limma fast pappret på stolsdynan. Det tar så långt tid att sitta där och limma på bit för bit... Nästa lektion ska jag måla den i fake emalj, om det hinner torka ska jag limma den också. Under tiden den torkar ska jag antingen börja med dekorationen ovanpå stolsdynan, karva stolsbenen där dynan ska ligga eller så börjar jag med stödet som ska sitta där bak, jag får se vilken ordning som blir bäst.


Stolen

I fredags arbetade jag med stolen. Jag hade råkat gör två kanter att fästa i varandra på stolsryggen så jag skar bort en kant. Olyckligtvis råkade jag skära bort ungefär 0.5 cm för mycket så stolsryggen blev lite sen lurad på ena kanten men det kommer inte synas. Jag limmade ihop stolsryggen och limmade på en kant runt hela stolsryggen. Jag ville ha en jämn fin kant så jag slipade på kanten där jag limmat. Efter det började jag limma på papper på stolsryggen men jag är inte helt färdig så det ska jag fortsätta med på tisdag. Jag tänkte också på hur jag skulle fästa stolsryggen med knopparna... Min första tanke var att sätta en platta bakom allt och stöd, jag tyckte att det inte skulle bli så snyggt men Merete sa då att man kan ju dekorera/måla den också så det är vad jag tänker göra när jag är färdig med ryggstödet.


Slutet! -bokomslag

Nu är jag färdig med bokomslaget. Jaga ganska nöjd för att vara mitt första större projekt i photoshop. Jag har haft en hel del förslag och idéer under resans gång men tillslut hade jag gjort mitt val. Jag valde att fotografera Gabriella som står mitt på framsidan av bokomslaget. Jag gjorde så hon har röda ögon vilket symboliserar vampyrer, spänning och mystik. Gabriella hon själv står för ungdom, skönhets osv. Målgruppen var främst ungdomar som ofta brukar läsa om vampyr drama, kärlek etc. och det är detta boken andelar om. Jag valde svart bakgrund för mörker gör en vilsen ibland och det gör allt lite mer ovetande och spännande. Ljuset som omringar Gabriella ska stå för godhet. Huvudpersonen i boken är vampyr men är ändå Gud, hjälper människorna och är emot de onda. Designen, dvs att jag tillexempel valde lila/rosa text är för jag tycker svart, rött, lila och rött står för vampyrer, spänning, ungdom eftersom det är starka och fräscha färger m.m. Mörkret omringar Gabriella just eftersom hon är vilsen för hon blev förvandlad till vampyr och ingenting är lätt, hon försöker och kämpar mot det onda ting i världen. Det bästa tyckte jag var att Gabriella har rött hör, det förstärkte karaktären enormt, det är en så stark betydande färg (om jag inte minns fel hade huvudpersonen också rött som blod, färgat hår).

Först av allt planerade jag och skissade idéer om hur jag skulle vilja ha det. Sedan fotograferade jag som sagt Gabriella, sedan provade jag att skissa en gren för jag ville ha en gren kvist på baksidan men det blev inte bra så jag la in bilden med en gång på Gabriella istället. Jag skissade två till idéer jag hade och sedan bestämde mig hur jag skulle göra. Jag började på ett vitt papper i photoshop, 37x17 (tror jag kommer inte ihåg), sedan satte jag ut stödlinjer för att veta vart fram och baksidan går för att inte rita fel. Jag målade in svart bakgrundsfärg och började sedan skugga runt Gabriella. Efter det skrev jag titel, la in streckkod och en silver ram till baksidan. Jag ville att det inte skulle se så tomt och tråkigt ut. Jag fixade till den sista skuggan, redigerade lite små saker, la in en gren ovanför silver ramen och skrev inte kortfattat bokens innehåll på baksidan. Till sist redigerade jag Gabriellas ögon röda, och fixade lite små saker sedan var jag färdig.

Här en bild på fram och baksida:


Stolen

Jag gömde att blogga igår och i förgår. Jag arbetade med stolen i tisdags på arbets passet. Jag limmade allt jag målat, jag limmade på ett nytt lager till knopparna mellan stolen och stolsryggen plus att jag började med min stolsrygg. Jag mätte upp storleken på kartong och skar sedan ut den. Jag tänkte att den skulle vara 60x50 cm men jag ändrade så den blev mindre, dels för att jag tyckte det såg bättre ut och dels för att jag gjorde den 3 cm för kort för jag hade glömt att det går åt 3 cm till kanten i mitten som blir när man viker den. Jag provade också att skära två snitt för att kunna vika ner kanten men det ser nog bättre ut om jag skär ut en helt nu del som för bli kant. Nästa lektion ska jag börja med det och sedan limma ihop det. Jag vet inte hur långt jag hinner men om jag hinner något mer ska jag börja limma på papper också. Här är bilder från lektionen


Bild projekt-bokomslag

Jag har kommit en bra bit på min bokdesign men det var en hel del steg att göra innan man började på själva omslaget. Jag satt länge och tänkte ut vad jag skulle ha på mitt bokomslag, vilken målgrupp, vilken teknik osv. Jag gjorde en mindmap som jag fyllde på mina idéer i omgångar. Jag gjorde också massa skisser i skolan på hur det skulle se ut men jag har av misstag slängt det så jag gjorde ett snabbt papper med mina grundidéer från början. 
 
På tankekartan skrev jag ner allt jag kom på. Den gruppen jag riktar mig in på är ungdomar främst men even lite barn. Mina förslag om utseendet på boken var att antingen ha en helkroppsbild på en ungdom eller vampyr som har en tattuering i pappan (boken handlar om det) och i bakgrunden ha helsvart med en stor måne. Min andra idé var att ha en bild på ett ansikte, en vampyr, som stor vid ett skugga i form av ett träd där det är korpar bakom, två stycken. En annan idé jag hade var att göra en helsvart bild på bara ett träd, en stor måna med tre korpar framför. Jag tänkte också att jag kunde göra en bild där en tjej vid 15 års åldern som springer genom en mörk skog så man bara såg träd stammar och siluetten på henne men jag tyckte att det var för avancerat nu i början med photoshop och allt så det jag valde var en tjej som man ser huvudet och lite av axlarna på, hon är omgiven av mörker men precis bakom henne lyser det ett stark ljus. Jag var hela tiden inne på det här mystiska och spännande vampyr dramat som brukar locka unge inkluderar mig själv. Färg mässigt var jag inne på blodrött, svart, gult ljus (från månen) eller lila, dessa färger tycker jag symboliserar ungdomar och mystiska övernaturliga vampyrer. Textens design hade jag som förslag att anting vara lite snirklig, fet eller lite gammaldags sliten i  antingen mörk rosa/seris rosa, lysande gul eller röd. Gult symboliserar en mystisk måne, rosa tycker jag är en fresch, ung färg och röd tänker jag på blod och kärlek, blod dricker vampyrer och unga läser vampyr böcker så det passar liksom på något sett och vad det jäller kärlek är kärleksdrama oftast med i ungdomsböcker. 
 
Bakgrund funderade jag också på, den kunde vara röd, lilla eller svart också men jag tyckte svart passade bäst i helhelt med det andra på omslaget.
 
Det finns massa sett att designa bokomslag på. Jag var länge inne på att jag skulle skissa omslaget och  färglägga i photoshop. Jag började skissa och övade på min teknik, jag vet inte hur många skisser jag gjorde på axlar och sedan lite på ansikten när det kommer till propotionerna, placering etc. Merete föreslog att jag skulle fota istället så jag gjorde det. Gabriella fick vara model. Jag ville ha starksljus från henne så hon skulle stå framför en strålkastare. Jag tog jätte många bilder med och utan blix/släckt och tänt i rummet. Jag fick tillslut bra bilder. 
 
Jag ville ha ljus bakom för bakgrunden skulle bli delvis roligare/mystisk och dels för det står för godheten i vampyren. Det var inte en ond människodrickande vampyr utan en vampyr som hjälpte människor, hennes mormor kallade henne också för ögonsten så det skulle symbolisera det goda, inte bara onda som mörkret som omringar henne gör. Hon är vilsen i vandrandes i mörkret. Bilderna här nedanför är på min tankekarta och på mina förslag till bokomslag,

Form

Idag arbetade jag som sagt med stolen på arbetspasset. Jag hann inte så långt som jag tänkt för jag blev uppslukad av vårt design arbete. Idag har lag limmat på en liten platta under två stolsben för det ska bli stabilare, jag målade på stolsdynan också för det var lite röd färg kvar på kanten som jag missat. Jag hade tänkt måla med lim på allt jag målat i fake emalj men jag hann bara måla ett ben så det kommer jag fortsätta med nästa lektio, måla allt i limm sen får jag se om jag hinner göra något mer men om jag hinner ska jag börja på stolsryggen. Det går inte alltid som jag tänkt mig... Jag glömde desutom ta en bild så det kommer efter nästa lektion.


Stols-arbetet!

Jag har fortsatt på dekorationen mellan ryggstödet och stolsdynan. Jag slipade dem och limmade på papper, sedan målade jag en av dem. Innan jag limmat på papper råkade jag göra misstaget att måla innan jag limmat på papper. Jag hade glömt helt och hållet att limma på papper. Jag blev inte jätte nöjd med resultatet av papperna för jag försökte verkligen göra så det inte blev hålor och veck men den formen som dekorationen var är svår att limma jämnt på. Nästa lektion, dvs imorgon på arbetspasset ska jag måla den andra delen och limma allt jag målat med fake emalj. Efter det om jag hinner ska jag karva lite i stolsbenen där dynan ska ligga för att få bättre stöd. Bild kommer imorgon på arbetet.


RSS 2.0