Youtube klipp

Idag hade vi ingen form lektionen eftersom det var kompleteringsdag. Även om det inte var form kunde jag inte låta bli att titta på mer youtubeklipp om wellpapp. Jag tyckte det var så häftigt med stolar och sängar i wellpapp (osv) så jag kollade på youtube klipp hemma.
Det flesta handlade om stolar och sängar men det var ett klipp jag hittade om ett bord. Det var jätte coolt, de hade byggt ett tvålager bord, dvs att det var först en bordsskiva sen en till under där man kan förvara små saker man har hemma. Om man målat det vitt så hade det kunnat säljas på ikea med en gång. Det såg ut att det var gjort i playwood skivor, det såg desutom hållbort ut och det är tillverkat i wellpapp. Jag är fascinerad över att ett så mjukt matrial kan bli så hållbart och hårt. Vi såg ju på lektionen om en som byggt en cykel i kartong, och en båt... Sinnesjukt men väldigt häftigt.
Här är länkeln till vidioklippet om bordet m.m: http://www.youtube.com/watch?v=f42MpyGAxpQ&feature=related Kolla på det gärna! :)
  

Sittmöbeln

 
Vi ksa alltså designa en sittmöbel som är inspererad av 18 00. Den ska gå och sitta på och skalan ska vara 1:1. Möbeln ska vara modern. Förra lektionen satt vi och lyssnade på en genomgång om 1800 talet och jag letade fakta om den stil del jag vill fördjupa mig i, jag valde nyränessan. Denna lektion satt jag och gjorde olika skisser på hur jag vill att min stol ska se ut. Jag valde den skissen där benen på stolen är vågiga, längst upp på stolen är det också vågigt. Det ska vara en bred en-manna stol. För att modernisera den ska jag tillveerka den i svart glansig färg och röd ska vara accentfärg till någon detalj. Även den ska vara glansig, så det ser nästan lite plastigt ut. Jag hann även att börja rita ut vart jag ska skära på wellpappen och jag hann att börja skära lite grann. För att stolen ska vara hållbarare ska det vara två pinnar mella fram och bak stolsbenen.
 
Här en min insperationskälla:
 
Bilden kommer från:http://www.bukowskismarket.com/items/341160-mobelgrupp-8-delar-nyrenassans-sent-1800-tal

1800

Vi har idag börjat det nya arbetet 1800 talet. Vi ska ta reda påfakta om 1800 talet, en del av det, sedan göra en sittmöbel i ny design men som är inspererad av 1800 talet. I 1800 talet finns mängdvis med olika stilar och trender, till exempel rokoko, baracko, renässans etc. Jag valde att skriva om nyrenässan och göra ett stol liknande möbel därefter. Det var väldigt pråligt på den tiden. Jag valde att redovisa genom powerpoint, jag tycker det blir mycket roligare för alla då än att bara sitta och lyssna. 
 
Nästa form lektion ska jag fortsätta med research om nyrenässan, sedan efter det ska jag göra en ritning, skiss om hur jag vill att sittmöbeln ska se ut. Efetr det ska jag köra igång med själva stolen (jag vill helst göra en stol). Det svåra med det här är att den ska gå och sitta på, och den ska vara tillverkad i wellpap... Jag får se hur det blir, hoppas jag lyckas. Nästa lektion är på måndag så jag skriiver mer då. :) 

Redovisning

Idag hade vi redovisning. Det gick jätte bra! Vi skulle redovisa om våra mobiler, jag är faktiskt ganska nöjd med min. Jag kunde ha suttit kuberna lite anurlunda, jag tyckte jag löste balansproblemet ganska bra men kuberna hade kunnat se ut som en spiral från sidan, och jag kunde gjort sex kuber, och använt mig av tre pinnar som allt hänger i. Det skulle bli lite mera liv i den då. Fast jag tyckte visserligen hela idén med den var att den skulle sitta i ett sov rum, där vill man ha det lite mera lugnt och harmoniskt. 
 
Jag tyckte det blev bra att jag "lekti" med formerna också, jag förvred sidan av kuberna, och det var den sidan blombilderna sitter på och det gör det hela en fin kontrast, hårt och mjukt, varma färger från blommorna och det kalla vite, stilrena vita på kapskovorna. Jag valde kaparskiva för jag tycker om att arbeta i det. Det är snyggt och rent liksom. Min mobil var ganska stilren och enkel men blombilderna gjorde det lilla extra. Känslan jag ville få fram i mobilen var tomhet och skönhet. Kuberna var tomma och svävade men hade vacker ut sida, blombilderna visar naturligskönhet helt orörda. Man är fin som man är, naturlig. Hela grejen med detta är att även den snyggaste person kan känna sig tom, ensam eller övergiven. Man ska inte bli tillsammans med någon för utsidan, det är det största felet. En vacker människa kan vara gift men av helt fel orsak, då kan denne känna sig lätt olycklig.
 
Imorgon ska vi börja med nytt projekt, designa och formge en riktig sittmöbel baserad på 1800. Vi ska få en genomgång om 1800 trender osv. Det ska bli jätte roligt. 1800 är verkligen en unik, rolig källa. Jag har några tankar om hur jag vill han en stol, men jag ska börja skissa imorgon, mer ingående. Jag tror det blir bra, det svåra med uppgiften är att man ska kunna sitta på den i verkligheten och den ska vara gjord av exempel wellpap/kartong. Skriver och tar bild hur mina ritningar ser ut imorgon, det är ett grupparbete så jag får också ta hänsyn till de andras.  
 

Konstnärer...

Följande inlägg ska varken handla om min arbets process eller form men jag tycker det här är intressant. På bild lektionen var jag färdig med allt så jag kolladfe på moderna konstnärer och deras verk. Sedan sökte jag upp dem på internet. Först sökte jag på Walton Ford. Han gör fina bilder i vattenfärg på djur. han har ritat hur han tolkat läget mellan människor och djur, även djur mellan varanndra. Bilderna är vulgära, det är bilder på djur i fångeskap, som är bunda med snara och är inte fria, det är bilder på djur som slåss och bilder på panikslagna djur som ska exempelvis slaktas. Det är hemskt men spännande. Hans typiska drag är just djur som försöker fly eller ser ledsna ut, han gillar att måla eld i hans verk. Den andra konstnären jag kollade upp var Won ju Lim. Hon är också inne på det här naturliga, hon målar miljöer på ett häftigt vis. Det är väldigt mycket hon åstadkommit med berg, vulkaner väldigt extrema miljöer. Det var fina både målningar och modeller hon gjort!

Klart!

Nu är jag äntligen färdig med min mobil. Denna lektion klistarade jag på fisketråd med en annan längd jämfört med innan, sedan knöt jag tråden som satt ihop med kuberna i pinnarna. Jag arbetade i luften så det skulle bli enklare att väga jämnvikt. Jag ville som sagt att mobilen skulle vara lite sne men inte för mycket. Mobilen ser också ut som en spiral fast tvärt om, den största längst in och de två minsta längst ut. Jag satte kors på pinnarna allt hängde i för det var både smidigast och jag tänker på Jesus kors, som i sin tur blir Jesus och därefter tänker jag på gyllena snittet som hör till fibonacci. Kompliserad tolkning...
Jag valde blombilder för det tillhör naturen, även här det gyllene snittet och vissa blommor har fibonacci spiralen. Jag hängde kuberna i ganska olika längder för att få mer känsla och utrymme. Det ser mer levande ut och det rör sig mer nu. Jag tyckte det blev jag, jag tycker att jag fick till det där med att mobilen skulle snurra eller röra sig med hjälp av till exempel en vid pust.
Här är en bild av resultatet:
 
Bilden blev lite suddig men det var svårt att få en bra bild, Merete var fotografen :)

Slutet är nära

Imorgon är sista lektionen vi arbetar med vårt mobil arbete. Jag har kommit ganska långt, på dagens lektion satte jag ihop pinnarna som kuberna ska hänga i, men innan det målade jag dem vita. Jag tyckte vita pinnar var mycket finare. Jag hade knutit på kuberna på pinnarna, allt var klart men då såg jag att allt böev jätte snett. Jag ville ha det lite oregelbundet och inte helt rakt men inte SÅ snett. Jag klippte av alla kuber och ska imorgon göra ett nytt försök. Denna gången ska jag hänga det rakare. Uppefrån skullet det se ut som en spiral, men i fibonacci serien är de tvä minsta kuberna längst in, men jag ska hänga den största längst in så jag glr tvärt om, på detta vis blir det enklare att få jämnvikt. Jag ska också klippa längre snören och i mer olika längder till kuberna så det blir lite mer utspritt. Jag är nästan helt säker att jag kommer hinna imorgon. Här kommer en bild på de nymålade pinnarna;


Fortsättning!

Idag har jag också fortsatt på mitt arbete. Jag kopierade ut två blombilder i färg, klistarde på de på kuberna som inte hade två bilder. Sedan mätte jag upp fisketråd och gjorde hål ovanpå kuberna som jag kunde fösta tråden i. Det hade varit mycket bättre om jag hade limmat på den sista sidan av varje kub efter jag fäst fisketråden för då hade jag kunnat limma på insidan, men det blev bra såhär också. Sedan gick jag ut till parken och hämtade pinnar, jag behövde bara två men jag tog tre för säkerhets skull. Jag karvade två små gropar i pinnanrna för dem skulle sitta bättre i varanndra. Nästa lektion ska jag måla pinnarna vita, jag tycker det ser fräschare. Efter det ska jag använda ståltråd och möjligtvis limm för att fästa pinnarna i varanndra. Här kommer en bild från dagens lektion:


Fortsättning på formarbetet

Idag har jag fortsatt med mitt formarbete, jag kopierade ut blom bilder och ändrade storlek via photoshop. Jag kopierade ut i färg för jag tycker det är finast. Jag hade tio bilder på USB minnet så det räckte till båda sidorna på tre av kuberna, jag tyckte det såg bättre ut så jag ska kopiera ut två till så alla för bilder på två sidor. Nästa lektion ska jag göra hål i kuberna och sätta fast fisketråd. Alla kuber ska hänga i olika längder så det blir lite mer demisionellt. Jag ska också (om jag hinner) planera hur jag ska hänga kuberna, i en pinne eller något annat, men felet med en blompinne är att det skulle se ut som en sprial uppefrån. Jag ska klura i em också. Här kommer en bild hur långt jag kommit ich vad jag åtsakommit denna lektion:


RSS 2.0